قد و وزن

 یکی از معیارهای مهم سلامتی نوزاد در زمان تولد وزن و قد نوزاد می باشد . از لحظه تولد تا یک ماهگی هنوز برخی از اثرات جنینی در نوزاد دیده می‌شود که در این مدت عروق بند ناف خشک شده و ناف محکم می‌شود. مشخصات نوزاد طبیعی وزن 2500 گرم تا 3500 گرم سن حاملگی  37 تا 40 هفته قد حدودا 50 سانتیمتر دور سر حدودا 35 سانتیمتر تعداد تنفس بین 30 تا 60 در یک دقیقه تعداد ضربان قلب بین 120 تا 160 در دقیقه

معیار رشد کودک در سال اول :

دورسر در سال اول به ترتیب زیر زیاد می شود : ۱.در سه ماه اول ماهی 2 سانت(3×2) ۲.در سه ماه دوم ماهی یک سانت (3×1) ۳.در 6 ماه دوم ماهی نیم سانت در ماه (6×0.5) درمجموع 12 سانتیمتر درسال اول باید دور سر کودک رشد کند. قد : به طور میانگین ماهی 2 سانتیمتر در سال اول یعنی در سال اول حدودا 25 سانتیمتر. وزن : درسن 4 الی 5 ماهگی باید وزن دو برابر تولد شود. در پایان سال اول وزن باید سه برابر وزن تولد شود. در پایان سال دوم وزن کودک باید 4 برابر تولدش شود. فرمول وزن کودک در سن 3 تا 12 ماه : وزن = سن کودک بعلاوه عدد ثابت 9 تقسیم 2 فرمول قد و وزن کودک درسن 2 تا 9 سال : وزن = سن کودک ضربدر 2 بعلاوه 8kg قد= سن کودک ضربدر 6 بعلاوه 77سانتیمتر

نکته :

دور سر کودک در سال اول 12 سانتیمتر رشد می کند.

نکته : دور سر کودک درسال دوم حدودا 2 سانتیمتر رشد می کند. در سن 18 ماهگی زبان و تفکر سمبلیک شکل می گیرد. در 18 ماهگی با قاشق غذا می خورد. در 24 ماهگی کودک قاشق را به خوبی به دست می گیرید. در سن 30 ماهگی کودک امروز و فردا را درک می کند و اسم کامل خود را می داند.

کارهایی که کودک در سن 3 سالگی انجام می دهد :

دست راست و دست چپ را می داند. رسم متقاطع. به خوبی کفش می پوشد. دست ها را می شوید. سه چرخه می راند. گفتن سن و جنس خودش.
کارهایی که کودک 4 ساله انجام می دهد :
قیچی کردن. به تنهایی دستشویی می رود. قصه می گوید. لی لی کردن. مسواک می زند. ایفای نقش بازی کردن. کودک در 15 ماهگی به قسمت های اصلی بدنش اشاره می کند. کودک در سن 2 سالگی اگر دستش به اسباب بازی نرسد آن را با چوپ پایین می کشد. کودک در 3 سالگی دایره را کپی می کند. در 4 سالگی مربع را کپی می کند. در 5 سالگی مثلث را کپی می کند. کودک در 2 سالگی به تنهایی راه می رود و کتاب ورق می زند. نکته مهم :
کودک وقتی از فعل آینده استفاده می کند که سنش 5 ساله باشد.
کودک در سن 5 سالگی قادر است : 4 رنگ اصلی را بگوید. از فعل آینده استفاده کند. جسم سنگین و سبک را از هم تشخیص دهد. تعداد دندان های شیری 20 عدد است. سن شروع در آوردن دندانهای شیری 5 تا 7 ماه است.
نکته :
کودک می تواند در هر سنی دندان در بیاورد حتی بدو تولد ولی معمولا اکثر کودکان در سن 5 تا 7 ماهگی اولین دندان شیری را در می آورند.
نکته حداکثر سن شروع دندان های شیری 13 ماهگی است. دندان های شیری در سن 30 تا 36 ماهگی کامل می شوند. نکته مهم : اگر کودک بعد از سن 13 ماهگی دندان شیری در نیاورد نیاز به پیگیری دارد. نکته مهم : معمولا اولین دندان شیری که شروع به رشد می کند پیش پایین است ولی هر دندانی می تواند اول رشد کند. نکته مهم : کودک در موقع دندان در آوردن معمولا این علایم را دارد : ۱. بیقرار است. ۲. همه چیز در دهانش می گذارد. ۳. خروج بزاق از دهان. ۴. تب خفیف. نکته مهم در موقع دندان در آوردن تب بالا مربوط به دندان نمی شود. قدرت بینایی در انسان در سن 4 سالگی کامل 20/20 می شود. کودک در سن 4 سالگی نیاز به خواب روزانه ندارد. دست غالب در سه سالگی است. حداقل سنی که خاطره ویزیت پزشک و معاینات پزشکی درحافظه کودک می ماند 4 تا 5 سالگی است. کودک در سن دو سالگی دوست ندارد دیگران به وسایل شخصی اش دست بزنند. نسبت سگمان فوقانی بدن به سگمان تحتانی در بدو تولد 1/7 در 3 سالگی 1/3 در 7 سالگی 1/1 می شود.

کیدز24

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

Washing the hand-woven carpet

Introduction of Chinese electric motors:

k,fj nid